Mia Nygård Positiikkaa

Kuntavaalit 2017 Helsingissä: tulevan vaalikauden tavoitteista Lauttasaaressa

  • Lauttasaaren tulee olla tulevaisuudessakin 'onnellisten saari', elää ja yrittää.
    Lauttasaaren tulee olla tulevaisuudessakin 'onnellisten saari', elää ja yrittää.

Lauttasaari-lehti teki haastattelun, jossa eri puolueilta kysyttiin näkemyksiä menneestä kaudesta sekä tulevan vaalikauden tavoitteista: Mitkä ovat kaksi tärkeintä asiaa Lauttasaaressa seuraavalla vaalikaudella? Entä onko Lauttasaaren ääni kuulunut riittävän hyvin kaupunginvaltuustossa? Haastattelut julkaistiin torstaina 6.10.2016 ilmestyneessä Lauttasaari-lehdessä. Tässä osaltani haastattelu kokonaisuudessaan:

 

Mitkä ovat kaksi tärkeintä asia Lauttasaaressa seuraavalla vaalikaudella?

Mielestäni tärkeimmät asiat Lauttasaaressa seuraavalla vaalikaudella ovat Lauttasaaren omaleimaisuuden säilyttäminen sekä elinvoimaisuuden tukeminen ja mahdollistaminen. Tärkeässä roolissa ovat kaavoitusratkaisut sekä palveluiden riittävä tarjonta; nyt asukasmäärä on kasvanut niin nopeasti, että palvelut saarella eivät aina ole pysyneet perässä.

Lauttasaaren omaleimaisuuden säilyttäminen tarkoittaa mm. ettei Länsiväylää sisääntuloväylänä bulevardisoida ja Koivusaaren mittavat merentäytöt on arvioitava uudelleen. En kannata bulevardisointia enkä nykyistä Koivusaaren suunnitelmaa, eikä niitä tulisi nykyisellään hyväksyä. Lauttasaaressa on ainutlaatuiset ranta-alueet ja vehreys sekä 'avoin' rakennuskaava. Helsingin tulevaisuutta tulee rakentaa sen omaleimaisuutta ja luontoa kunnioittaen! Olemme jo Euroopankin tasolla ainutlaatuinen pääkaupunki, pidetään se mielessä.

Lauttasaaren elinvoimaisuuden tukemisessa tärkeässä roolissa ovat yrittäminen ja yrittäjämme, liikunta- ja muut vapaa-ajan harrastemahdollisuudet; lisäksi varhaiskasvatus- sekä perusopetuksen suhteen esimerkiksi koulujen ja päivähoitopaikkojen laadusta ja määrästä (tiloista) huolehtiminen on tärkeää kasvavassa Lauttasaaressa.

Kokoomus avasi kuntavaalikampanjointinsa sivustolla www.kaikillehyva.fi, jonne kirjatut kaikki ajatukset kerätään talteen ja hyödynnetään kokoomuksen kuntatavoitteiden rakentamisessa. Myös Lauttasaaressa voi hyödyntää joko tuota kaikillehyva.fi kanavaa tai muita Lauttasaaren Kokoomuksen tarjoamia kanavia: ihmisiä, tapahtumia/tilaisuuksia tai muita sähköisiä kanavia, kuten Facebook-sivustomme www.facebook.com/LauttasaarenKokoomus/.

 

Mikä on tavoitteenne, kuinka monta ehdokasta puolueenne pitäisi saada Lauttasaaresta?

Meillä on aina ollut vahva tarjonta ehdokkaita Lauttasaaressa ja samaan tähtäämme myös näissä vaaleissa: Tärkeää on, että saamme jatkossakin vahvoja vaikuttajia mukaan valtuustoon, jotka ajavat myös Lauttasaaren asioita. Kokoomus on Helsingin valtuuston suurin poliittinen ryhmä, joskin nyt valtuustosalissa punavihreiden enemmistö näkyy päätöksenteossa. Lauttasaari on todella tärkeä alue vaikuttaa niin, että päätökset tehdään pitkäjänteisesti, Lauttasaaren omaleimaisuus säilyttäen ja elinvoimaisuudesta huolehtien.

 

Onko Lauttasaaren ääni kuulunut riittävän hyvin kaupunginvaltuustossa?

Vaikuttaminen on pitkäjänteistä työtä ja sitä tapahtuu monella eri tasolla, joista kaupunginvaltuusto on yksi. Tällä hetkellä valtuustossa on monia isoja asioita meneillään ja päätettävänä, joihin pitää pystyä vaikuttamaan nykyistä vahvemmin Lauttasaaren näkökulmasta. Nämä liittyvät mm. aiemmin mainitsemiini kaavoitusasioihin ja palveluiden tarjontaan. Vaikuttamisen tulee olla läpinäkyvämpää ja meidän ei tule tyytyä kompromisseihin tai poliittisen kaupantekoon. Lauttasaari on ainutlaatuinen alue Helsingissä, täältä tulisi olla isompi vaikutusvalta tehtäviin päätöksiin, jotka vaikuttavat Saaren viihtyvyyteen ja tulevaisuuteen.

Päätöksenteossa tulee aina ottaa huomioon ja kunnioittaa investointikattoja. Budjettikurin ja projektikurin on pidettävä läpi koko prosessin, päätöksistä aina toteuttamisen, samoin vastuut. Ei saa tulla enää uusia 'länsimetroja'.

 

Kuka poliitikoista on tehnyt eniten työtä Lauttasaaren hyväksi vaalikaudella?

Meillä on parhaillaan Lauttasaaresta kovia pitkän linjan vaikuttajia valtuutettuina: kuten Ulla-Marja Urho ja Sirpa Asko-Seljavaara, lisäksi uudempana Hennariikka Andersson. Jos vaalikaudella tässä tapauksessa tarkoitetaan tulevaa kautta kohti kuntavaaleja kevääseen 2017 ja siitä eteenpäin, niin haluan tulevaisuudessakin nähdä valtuustossa päättäjiä, jotka aidosti vaikuttavat, ja tekevät sen mahdollisimman läpinäkyvästi. Tulevat teot  tulevat ovat kuitenkin Saaren kannalta merkittävämmät kuin koskaan sen historiassa.  Lauttasaaren on oltava tulevaisuudessakin 'onnellisten saari', elää ja yrittää.

Tällä hetkellä olemme ehdokasasetanta-vaiheessa, ja Helsingin Kokoomus on julkistanut ensimmäiset 67 ehdokasta tuleviin kuntavaaleihin. Lauttasaaresta tällä hetkellä tiedossa Kokoomuksen listoilla ovat Pia Hytönen, Sakari Oka, Perttu Hillman sekä Mia Nygård. Seuraavat ehdokkaat julkaistaan marraskuussa.

 

Kiitos Lauttasaari-Seuralle & Lauttasaari-lehdelle haastattelusta!

Mia Nygård / Lauttasaaren Kokoomuksen puheenjohtaja, Helsingin Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana kuntavaaleissa 2017 ensimmäistä kertaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat