Mia Nygård Positiikkaa

Vielä sadan vuoden päästäkin

  • HS Kaupunki tänään 16.10.2016
    HS Kaupunki tänään 16.10.2016
  • Lauttasaaren tunnelmia syyskuussa 2016
    Lauttasaaren tunnelmia syyskuussa 2016

vaikuttaa yleiskaava, kirjoittaa HS Kaupunki tänään (HS 16.10.2016).  

Kaava on käsittelyssä jälleen kaupunginhallituksella 17.10.2016 sekä kaupunginvaltuustolla lokakuun lopussa - marraskuun alussa. Lauttasaaren ohella yleiskaavassa herättävät voimakasta keskustelua mm. Vartiosaari sekä Keskuspuisto, tästä kertoo myös raportti järjestöt haluavat muutosta yleiskaavaan viher- ja kulttuuriympäristöjen alueiden säilyttämiseksi. Samalla seuraaviin kuntavaaleihin on aikaa enää vajaa puoli vuotta; kuntavaalit pidetään huhtikuussa 2017 ja uusi valtuusto aloittaa kautensa kesäkuun alussa. Yleiskaava-keskustelu tulisi jättää kuntavaalien jälkeiseen aikaan, seuraavalle valtuustolle.

Kokoustimme kuluneella viikolla Lauttasaaren Kokoomuksen hallituksen kesken. Listalla oli ’perusjuttuja’; toimintasuunnitelman päivitystä, syyskokoukseen valmistautumista, taloudellista tilannekatsausta sekä jäsenkatsausta. Kokouslistallamme keskusteluun tulivat myös tällä hetkellä Helsingissä puhuttavat asiat – joista jokaisella on mielipide.

Lex Malmi - laki säilyttää Helsinki-Malmin lentopaikka ilmailukäytössä, kehittää lentopaikan oheistoimintaa ja säilyttää lentopaikan kulttuuriympäristöarvot. Lex Malmi on saanut sille kuuluvan huomionsa. Kansalaisaloite keräsi nopeassa ajassa yli 50.000 äänen rajan ja etenee eduskunnan käsittelyyn; ja kannatusluvut jatkavat kasvamistaan. Vielä ehtii mukaan: kansalaisaloite on allekirjoitettavissa 23.10.2016 asti verkossa.  

Totesimme, että Lauttasaaren Kokoomuksen hallitus on Lex Malmin kannalla yksimielisesti.

Kun Malmi etenee eduskunnan käsittelyyn, on yleiskaavassa muita todella isoja asioita Helsingin tulevaisuuden kannalta.

Lauttasaaressa yleiskaavan suhteen isoimmat huolenaiheet ovat Lauttasaarelle asetetut kasvutavoitteet. Lauttasaarta koskettavat erityisesti Länsiväylän bulevardisointisuunnitelma, viheralueiden nakertaminen joka suunnalta sekä mittavat merentäytöt ja tehotiivistäminen.

Lauttasaaren ainutlaatuisuus ja elinvoimaisuus ovat sen merellisyydessä ja avoimessa kaavassa. Nyt suunniteltu tiivis rakentaminen vaarantaa juuri tämän Lauttasaaren elinvoimaisuuden.  Jo tällä hetkellä Saarella palvelut laahaavat perässä, erityisesti päiväkoti- ja koulutilojen määrän ja laadun suhteen.

Totesimme, että Lauttasaaren Kokoomuksen hallitus yhtyy Lauttasaari-seuran tekemään muistutukseen yleiskaavasta.

 

Mia Nygård, Lauttasaaren Kokoomuksen pj.

Muut Lauttasaaren Kokoomuksen hallituksen jäsenet: Sirpa Asko-Seljavaara, Kaisa Nera, Jaana Länsiö, Eero Paukkunen, Eero Lehtinen, Petteri Peltola, Jussi Länsiö, Vuokko Neuvonen.

 

#LexMalmi

”Miksi Helsingin kaupungista tuhotaan pikkuhiljaa kaikki urbaanin historian merkit? Keskusta on jo menetetty, kantakaupunki rantoineen muuttumassa steriiliksi kauppakeskus-asuntoalueeksi. Monessa muussa Euroopan pääkaupungissa vanhan vaaliminen uuden rinnalla on onnistunut kombinaatio, meillä vaaka on keinahtanut ahneuden ja ajattelemattomuuden puolelle.” Antti Reini, näyttelijä

Seuraa somessa mm.  Friends of Malmi Airport, Lex Malmi. Twitterissä: @lexmalmi #LEXMALMI #Malmigate #Malmiairport

 

#Lauttasaari #onnellistensaari

Seuraa somessa mm. Lauttasaari-Seura, Lauttasaaren Kokoomus.

 

'Ei aika mua säästä - ja sadan vuoden päästä - On mukanani maailma hautaansa vaipunut tieltä uuden - Mitä kerran saikaan - kai ikuistua aikaan - Kun häviävän pieneen hetkeen - sen mahdutin ikuisuuden' Eppu Normaali, Sadan vuoden päästäkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat