Aleppon kellot soivat välittämisen säveliä

Aleppo, maanpäällinen helvetti. Kun pakenemaan ei pääse, lapsia surmataan jokainen päivä. Keino helvetin ja syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. 

Suomalaisten kokema myötätunto Syyrian sodan ja Aleppon pommitusten uhreja kohtaan pukeutui vahvemmin teoiksi, kun Kallion kirkon lisäksi kymmenien muiden kirkkojen kellot ovat soineet päivittäin kello 17:00 alkaen jo reilun viikon ajan. Kellot jotka soivat, ovat saattokellot – koska Aleppossa hautajaisia vietetään jatkuvasti.

Tärkeää on huomata, että vain aidosti hädänalaisia tulee auttaa. Ensisijaisesti haluan kohdentaa avun naisiin ja lapsiin. 

’Lapsille ei ole tehty näin pahaa väkivaltaa toisen maailmansodan jälkeen’

Kellojen soittaminen tai marssiminen ei pelasta pommitusten keskellä olevia siviilejä, lapsia – mutta osoittaa kuitenkin sen, että kaukanakin tapahtuvalla pahuudella on merkityksensä.

Kellojen soidessa on järjestetty myös lipaskeräys Kirkon Ulkomaanavun kautta. Saarretussa Aleppossa saadaan varmaa reittiä apua perille läpi taisteluiden: lahjoituksilla mahdollistetaan elintarvikkeiden toimituksen ohella myös Syyrian lapsille mahdollisuuden käydä koulua.

Vapaaehtoisena lipaskerääjänä toimiminen on mahdollistanut itsellenikin tavan tehdä konkreettisia asioita Aleppon tilanteen helpottamiseksi, ja kohdentaa avun sinne, missä apua tarvitaan. Paikan päälle. 

Mia Nygård , kirjoitettu vapaaehtoisen silmin 

MiaNygrd
Kokoomus Helsinki

Olen yrittäjä, autan pk-yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Naisten Pankin bisnesenkeli | Helsingin kaupunginvaltuutettu | HSY hpj. | Vantaan Energian hallitusjäsen |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu