Mia Nygård Positiikkaa

Luonto on lääke, stressiinkin

  • Luonto on lääke, stressiinkin

Lähiluonto on henkireikä.

Miten rentouttavaa onkaan ukkossateen pisaroiden ääni, osuessaan meren pintaan; mietin jo jokin aikaa sitten seuratessani Teemalta Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän elämää Harun luodolla.

Elämä on opettanut monille - minullekin -  että murheet haihtuvat luonnossa liikkuessa. Tai ainakin ne painuvat mielessä taka-alalle ja asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin. Elämä kantaa, lenkkipolku johdattaa.

Asiaa on tutkittu paljon. Luonnon terveysvaikutukset ovat moninaiset. Jo viisi minuuttia veden äärellä rentouttaa ja lyhytkin oleskelu metsässä tai puistossa tekee mielellä hyvää.

Luonnossa liikkuminen, aistit avoinna, laskee verenpainetta ja vähentää stressiä. Masennus helpottaa ja vihamieliset tunteet laantuvat.  Ongelmiin löytyy usein ratkaisu luonnossa kuin itsestään.

Ilmaista iloa

Kävellen tai hitaasti pyöräillen aistii parhaiten luonnon muuttumisen pienet ihmeet ympäri vuoden. Hiljaisuus  - melun väheneminen. Lintujen laulu.  Eläimet. Tuulen suhina puissa.

Aaltojen loiske rantakallioon. Sulavan jään helinä. Oivaa lääkettä masentuneelle mielelle tai infoähkyisille aivoille. Luonnon taideteokset – jääveistokset, kukat,  kasvit, sammaleiset kannot ovat ehtymätön ilon lähde.  Eikä maksa paljon - paitsi meidän arvostuksemme.

Lauttasaaressa luonto on läsnä. Pidetään se myös niin. Luonnon puolesta!

 

#rakkaudestastadiin #rakkaudestalaruun

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset