Mia Nygård Positiikkaa

Matkalla valtuustoon

  • Matkalla valtuustoon

Hyvät ystävät. 

Hymyillen totesin kuntavaalien kampanjatiimilleni, ettei mennyt kuten suunniteltu, ei päästy tavoitteiseen. Vaan ylitettiin se! Realistisena tavoitteena oli varavaltuutetun paikka Helsingin kaupunginvaltuustossa, näin ensikertalaiselle vaaleissa. 

Matka kohti valtuustopaikkaa on ollut antoisaa. Antoisaa siitä ovat tehneet ihanat ihmiset ympärillä sekä monet kohtaamiset 'toreilla', mutta myös somessa/sähköisesti. 

Olen iloinen ja kiitollinen, että sain hyvin ammattitaitoista väkeä kampanjan lähipiiriini. Poliittisen kampanjantekijöiden puutteen korvasi asenne! Olenkin nimennyt ympärilläni väkeä kampanjajyriksi. Tunnelma pitkin kuukausia, ennen vaalipäivää, on ollut iloinen. Hyvä mieli johdattanut. Äänet ratkaisevat, mutta kyllä asenne ratkaisee.

 

Itse vaalipäivänä, vaalivalvojaisiin lähdettäessä, alkoi kihelmöivä jännitys. Mitä jos en saakaan ääniä kuin vain muutamia? Kokoomuksen vaalivalvojaiset pidettiin sunnuntaina 9.4.2017 ravintola Maxinella, Helsingin keskustassa. Kun ennakkoäänet julkistettiin kello 20:00, tuli aivan mieletön fiilis. Saavutin ennakkoäänten perusteella jo varavaltuutetun paikan, vau! 

Illan mittaan ääniä alkoi kertymään, ja seuraava jännitys sai valtansa. Mitä jos nousenkin valtuutetuksi asti? 

Helsingissä mielettömän äänimäärän veti Jan Vapaavuori, Kokoomuksen pormestariehdokas. Todellinen äänikuningas: 29 745 ääntä on todella kunnioitettava tulos. Edellisiin kuntavaaleihin verrattuna Kokoomuksen kannatus kasvoi +1,4%-yksikköä, ja saimme kaksi lisäpaikkaa valtuustossa. Saimme Helsingin äänistä 28,3%, joka tarkoittaa 25 valtuustopaikkaa.

Mieletön tulos! Helsinki säilyy sinisenä. 

Äänet ovat tarkastuslaskettu eilen 12.4.2017, ja sain yhteensä 808 ääntä. Äänimääräni veikkauksien keskiarvo oli 888 ääntä, joten lähelle mennään. 

Suurimman osan äänistä sain Lauttasaaresta, kuten osasin ajatellakin. Koska, #rakkaudestalaruun. Mutta yllättävän tasaisesti ääniä tuli myös ympäri kaupungin. 

Tunnen suunnatonta iloa saamastani luottamuksesta, ja samalla myös surua niiden upeiden ehdokkaiden puolesta, jotka tekivät valtavan työn kampanjansa eteen, mutta eivät tulleet tällä kertaa valituiksi valtuutetuiksi. 

 

Saimme Helsingin Kokoomukselta todella lämpimät kiitokset: 

Teistä jokaisella on ollut tähän vaikutusta. Kiitos siitä valtavan hienosta työstä jota jokainen teistä on tehnyt näiden vaalien eteen. 

Kiitos myös minun puolestani. Kiitos luottamuksesta. Kampanjatiimi. Äänestäjät. Lauttasaari-seura ja Lauttasaari-lehti. Tukijani. Helsingin Kokoomus. Lauttasaaren Kokoomus. Kanssaehdokkaat. Pormestariehdokkaamme. Lähipiiri. 

Valtuustotyö alkaa kesäkuussa, kun uusi valtuusto aloittaa. Stay tuned! 

#rakkaudestastadiin #helvaltuusto #rakkaudestalaruun 

Mia 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat