Mia Nygård Positiikkaa

Valtuustotunnelmia: Helsinkistrategia

  • Valtuustotunnelmia: Helsinkistrategia

Tänään valtuustossa käsiteltiin Helsinkistrategiaa. Käytin myös lyhyen puheenvuoron merellisyydestä ja luonnosta, start-upeista, korkeammasta rakentamisesta sekä yhteisöllisyydestä. 

 

Käsissämme on erinomainen strategiapaperi, joka lupaa Helsingille varsin toimivaa tulevaisuutta.

Tässä puheenvuorossa nostan tärkeimpinä poimintoina esille merellisen Helsingin, start-up edelläkävijyyden sekä kaupunginosapolitiikan. 

Joukko on osiensa summa, ja mitä toimivammat ovat osat, sitä toimivampi kokonaisuus. Erinomaisena esimerkkinä kaupunginosasta ja merellisyydestä nostaisin tässä yhteydessä Lauttasaaren ja Koivusaaren alueen. Meidän tulisi tehdä kaupunginosien vauhdittamana metropolipolitiikkaa ja -suunnittelua siinä määrin, että merentäyttöjä mietitään varsin harkiten. Helsingin ainutlaatuinen vetovoimatekijä ja kilpailuvaltti sekä avain asukkaidemme hyvinvointiin on merellisyytemme ja luontomme. 

Start-up edelläkävijäksi Helsinki on juuri sopiva kooltaan ja ketterä, vaikkapa ajamaan rohkeasti kokeilukulttuuria. Esimerkkeinä kokeiluista, voisimme kokeilla rakentamista keskeltä korkealle ja rannat rauhaan. Tämäntyyppisellä hybridirakentamisella saisimme samaan taloon mukaan palveluita, päiväkoti- tai koulutoimintaa, senioriasuinkerroksia ja ylimpiin kerroksiin itse asuinkerroksia. Uusia yhteisöllisyyden start-up mahdollisuuksia. 

 

Koska olemme nyt positiivisin mielin hyväksymässä uutta kaupunkistrategiaa, on sen seuraavissa askeleissa sekä toteuttamisvaiheissa mietittävä tarkkaan rahankäyttöä: jolloin päiväkotien ja koulujen kuntoonlaitto ensisijaista, verrattuna esimerkiksi kuitenkin jo ilmeisen pitkällä prosessissa olevien Kruununsiltojen rakentamiseen verrattuna. 

Kiitos siis jo etukäteen kiinteistöstrategialle. Emmehän halua Helsingin tulevaisuuden varttuvan homeessa. 

 

Toimivan Helsingin ja toimintakulttuurin puolesta. 

 

Lisäksi kannatan valtuutettu Niskasen ponsiesitystä sisäilmaongelmien tehokkaampaan ratkaisemiseen liittyen sekä valtuutettu Pajusen ponsiesitystä sähköisen liikkumisen edistämiseksi. ​​​

 

Ja btw: Twitterissä muuten voi seurata helposti: #helvaltuusto tai vaihtoehtoisesti livenä helsinkikanava.fi! Seuraavaan kertaan! 

#rakkaudestastadiin #rakkaudestalaruun #toimivaHelsinki #helvaltuusto #helstrategia 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat