Mia Nygård Positiikkaa

Helsingistä maailman toimivin kaupunki

  • Helsingistä maailman toimivin kaupunki

Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 hyväksyttiin tänään 27.9.2017 kaupunginvaltuuston kokouksessa varsin yksimielisesti.

Strategia kirvoitti useita puheenvuoroja viime valtuustossa, sekä myös useita ponsiesityksiä. Ponsiesitykset kehittävät ja vahvistavat strategian tiettyjä osa-alueita entisestään. Puolestani mainittavan vahva kannatus seuraaville ponsiesityksille:

**

Hyväksyessään strategiaohjelman kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään laaja-alaisesti mitä muutoksia sähkö- ja robottiautojen yleistyminen tarkoittaa Helsingissä kaupunkilaisille, yrityksille, infrastruktuurille ja kaupunkitilan käytölle.

**

Hyväksyessään strategian valtuusto edellyttää, että selvitetään, miten yksityisten ja kolmannen sektorin tarjoama varhaiskasvatus saadaan aidoksi vaihtoehdoksi entistä useammalle perheelle.

**

Hyväksyessään strategian valtuusto edellyttää, että laadittaessa strategiassa tarkoitettua kiinteistöstrategian suunnitelmaa mm. sisäilmaongelmista kärsivien koulujen ja päiväkotien korjaamisesta tai korvaamisesta uusilla rakennuksilla selvitetään ennakkoluulottomasti uudenlaisia sopimusjärjestelyjä, joilla voitaisiin nykyistä paremmin taata korjauksen tai uudisrakennuksen pitkäaikainen kunnossa pysyminen ja riskien jako kaupungin ja rakennuttajan kesken.

**

Näistä ensimmäisenä mainittu hyväksyttiin valtuustossa, varsin yksimielisesti myös, kaksi seuraavaa jäivät valitettavasti hyväksymättä. Muut tänään strategian rinnalla hyväksytyt (ja myös ei-hyväksytyt) ponsiesitykset äänestyksineen löytyvät täältä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset