Mia Nygård Positiikkaa

Nuorten aloitteet Helsingin valtuustossa

Tänään valtuustossa keskustelussa nuorten aloitteet. Nuorilla on tällä hetkellä jo monia oivia reittejä vaikuttamiseen, kuten tekemällä aloitteita, tapaamalla päättäjiä tai hakemalla Helsingin nuorisoneuvostoon. Helsingin nuorisoneuvostolla oli tänään ensimmäistä kertaa täysi puhe- ja läsnä-olo-oikeus: Evi Koivunen, Dan Cederlöf, Kasper Rautalinko, aivan mahtavaa!

 

Keskustelun edetessä, pidin itsekin lyhyen puheenvuoron, joka meni suunnilleen näin:

**

Hyvä puheenjohtaja ja arvoisat nuoret!! Kiitos teille ihanan aktiivisille nuorille!! Ja kiitos kaikista puheenvuoroista!! Politiikka on yhteisiin asioihin vaikuttamista. Ja te nuoret ette ainoastaan ole asiantuntijoita juuri nuorten asioissa, vaan tuotte raikasta ja fiksua näkökulmaa moneen muuhunkin asiaan.

 

Tänään täällä salissa keskustelu on keskittynyt erityisesti aloite- ja muun vuorovaikutuksen helpottamisesta vielä nykyisestään. Ponnet ovat saaneet kannatusta.

 

Kun tähän keskusteluun yhdistää lähidemokratian merkityksen, voisimme myös miettiä, miten voisimme innostaa vaikuttamista myös kaupungin tasolta vieläkin paikallisemmaksi: ajatuksena siis esimerkiksi aktiivinen vuoropuhelu somessa tai muun digitaalisen ratkaisun kautta, avoimessa ryhmässä, jonka otsikko voisi olla nyt esimerkkinä ’Jätkäsaaren nuorten ääni ja aloitteet’ tai ’Lauttasaaren nuorten ääni ja aloitteet’. Tänäänhän listassa on monta esimerkkiä nostettu Kontulasta.

 

Tällä tavalla voisi syntyä luonnollisesti myös ns. kummeja tai ’vaikuttamisen enkeleitä’ tietyille alueille. Tämä voisi olla helppo kynnys ja kasvureitti vielä ns. totisempaan vaikuttamiseen. Kuten sanottu, vuoropuhelun ja vaikuttamisen tulisi olla jatkuvaa, ja tähän me kaikki vähän vanhemmatkin valtuutetut voimme näyttää esimerkkiä. Kiitos.

**

Helsingin nuorisoneuvoston lausunto aloitteista kaupunginvaltuustolle sekä valtuustossa käsitellyt aloitteet

  1. Koskelantien ja Mäkelänkadun risteyksen liikenne turvallisemmaksi  
  2. Bussien ilmastoinnit on saatava kuntoon Helsingissä – aloite
  3. Kurvin alueen turvallisuutta tulee parantaa  
  4. Heppatallialoite Fallkullaan
  5. Tyttöjen rohkaiseminen rikkomaan rajoja ja stereotypioita harrastuksissa ja ammatinvalinnassa
  6. Maksuttomia tanssisali vuoroja nuorille
  7. Kontulan ostarin turvallisuuden lisääminen
  8. Turvallisen ja rajatun Airsoft alueen paikka lähelle Kontulaa
  9. Nuorille tarjottava maksuton alkusammutuskurssi

PS heppatallialoite on erinomainen!

 

Twitterissä #helvaltuusto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset