Mia Nygård Positiikkaa

Ympäristöraportti ja sujuva liikenne Helsingissä

Käsittelimme tänään Helsingin valtuustossa Helsingin ympäristöraporttia vuodelta 2017. Ympäristöraportissa kuvataan kaupungin ympäristöpolitiikan sekä ympäristötavoitteiden toteutumista ja toiminnan vaikutuksia ympäristöön. Jatkossa raportoidaan myös päästövähennysohjelman edistymistä. 

Keskustelun kuluessa esiteltiin seuraava ponsi (Karhuvaara, Kok.): 

'Merkitessään tiedoksi vuoden 2017 ympäristöraportin, kaupunginvaltuusto edellyttää, että liikennesuunnittelu tutkii mahdollisuuden sujuvoittaa liikennettä ja liikennevalo-ohjausta liikkumisen määrän eri vuorokauden aikoina huomioiden. Tällä mahdollistetaan sujuva liikenne, eikä seisoteta liikennettä turhaan liikennevaloissa päästöjä aiheuttamassa.'

Asia on juuri näin, ja kannatin (kannatan) pontta vahvasti alleviivaten. 

Sujuvaan liikenteeseen liittyen, kuluneena viikonloppuna kokoomuksen puoluekokouksessa käsiteltiin seuraavaa aloitetta (Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret): 

'Oikealle kääntyminen punaisia päin sallittava. Monissa Euroopan ja Pohjois-Amerikan maissa saa risteyksessä kääntyä punaisia päin oikealle. Tämä lisää liikenteen sujuvuutta yksityisautoilijoille sekä julkiselle liikenteelle. Autoilla tulee vähemmän tyhjäkäyntiä ja täten myös vähemmän ilmansaasteita.'

Kuten kaupunkistrategiamme lupaa, Helsinki on maailman toimivin kaupunki. Osa tätä toimivuutta on kiistatta myös sujuva liikenne ja sujuvaa liikennettä tukeva liikennesuunnittelu. Sujuvan liikenteen positiiviset vaikutukset kaupungissa ovat moninaiset, ja vaikuttavat aina ajansäästööstä (myös siis kustannusvaikutteinen) pienhiukkauspäästöjen vähentymiseen. 

Tarvitsemme Helsinkiin juuri vastaavanlaisia ideoita kokeiluun, kuten nämä ajatukset kääntymisestä oikealle punaisia päin, vuorokausirytmityksen huomioiminen valo-ohjauksessa sekä myös katuremonttien vauhdittaminen uusin kannustimin. Nämä pilotit voitaisiin toteuttaa Helsingissä alkuun esimerkiksi rajatulla alueella, rajatun ajan.

Ehdotankin siis, että edetään kokeilun kautta, toimivan Helsingin sekä sujuvan liikenteen puolesta. 

#helvaltuusto #toimivahelsinki #sujuvaliikenne #pilotointi #ympäristöraportti

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat