Mia Nygård Positiikkaa

Päivän ilmastoteko - ja enemmän

  • Päivän ilmastoteko - ja enemmän

Paljon puhetta ilmastonmuutoksesta, ja jälleen tänään on mahdollisuus aitoihin tekoihin. 

 

Tyttöjen ja naisten koulutus köyhissä ja kehittyvissä maissa on avainasemassa, kun halutaan vaikuttaa kestävästi kansakuntamme isoihin haasteisiin, kuten köyhyyteen, pakolaisuuteen ja ilmastonmuutokseen. Tyttöjen ja naisten koulutus on se ’juurisyy’, johon vaikuttamalla ei hoideta vain oireita, vaan itse oireiden aiheuttajaa. 

 

Naisten Pankin unelmana on aina ollut, että yhä useampi kehitysmaiden nainen saa mahdollisuuden nousta köyhyydestä, ja tätä kautta vaikuttaa koko perheen ja koko kylän hyvinvointiin. 

 

Ja jokaisen näiden naisen unelmana on saada omat lapsensa ja myös tyttönsä kouluun. Tämän unelman minä jaan: että yhä useampi lapsi, yhä useampi tyttö pääsee kouluun. 

 

Tänään on erinomainen mahdollisuus tehdä päivän ilmastoteko - ja paljon enemmän. 

 

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely Kävele Naiselle Ammatti järjestetään tänään 9.9.2018 usealla eri paikkakunnalla. Tapahtuman lahjoituksilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa mikrolainottamalla. Voit katsoa tästä lähimmän tapahtuman ja ilmoittautua mukaan, tai tehdä yksin tai yhdessä Omakävelyn oman aikataulun mukaan. Helsingissä kävely starttaa Musiikkitalolta 12:45, mutta ennen sitä tiedossa mukavaa ohjelmaa jo 11:00 alkaen ja mm. alkuverryttely 12:30. 

Kiitos.

#KäveleNaiselleAmmatti #tytötkouluun #kaikkitytötkouluun 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Miten tämä koulutus liittyy ilmastotekoon? Oikeasti pitäisi lähettää ammattilaisia ja osaajia sinne kehitysmaihin rakentamaan ja opettamaan ihmisille toimivia organisaatioita, yrityksiä, yms. Muilla keinoin ei ole mahdollista.

Jotta niillä olisi erinomaiset työkalut pärjätäkseen itse. Terveydenhuolto pitää olla kunnolla toimiva, että ihmiset saavat hoitoa, lääkkeitä ja samalla pitää opettaa ihmisille, että ei ole pakko synnyttää monta lasta, kun terveydenhuolto pelaa ja vanhuksilla on elämän turva rakennettu valmiiksi eikä monta lasta tarvita ruokkimaan heitä. Myös perinteet ja uskomukset pitää purkaa.

Suomi ei voi yksinään vaikuttaa ilmastoon kuin 0,3% ja vaikka koko Suomi olisi täysin autio ja kansalaiset sukupuuttoon menehtyneet. Ei ole mitään vaikutusta. Olemme tehneet riittävän paljon mutta muut maat vain veivaavat ja siirtelevät omia tavoitteitaan myöhemmiksi. Niitä maita tulisi pakottaa toteuttamaan tavoitteensa. Meille suomalaisille olemme tehneet enemmän kuin tarpeeksi ja nyt ei enää lisärasitteita kuten Sipilän ehdottama bensan hintaan oli älyttömin idea.

Yksinkertainen opettavainen tarina:

Vanha kalastaja kävi aina kalastamassa muutaman kalan ruokkiakseen perheensä ja saadakseen elantonsa. Matkan varrella hän näki köyhän perheen, joka näki nälkää ja he pyysivät ruokaa. Kalastaja antoi puolet saaliistaan heille ja he kiittivät.

Seuraavalla viikolla kalastaja kävi tuttuun tapaan kalastamassa ja taas köyhä perhe pyysi ruokaa. Kalastaja antoi puolet saaliistaan. Tämä jatkui joka viikko ja kalastaja kyllästyi ja päätti ottaa köyhän perheen miehen mukaansa ja opetti tälle kalastamista, jotta tämä mies voisi itse ruokkia ja hankkia elantonsa.

6 minuutin pätkä videota auttaa ymmärtämään:

https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

"Miten tämä koulutus liittyy ilmastotekoon? Oikeasti pitäisi lähettää ammattilaisia ja osaajia sinne kehitysmaihin rakentamaan ja opettamaan ihmisille toimivia organisaatioita, yrityksiä, yms. Muilla keinoin ei ole mahdollista."

Olen näillä sivuilla usein todennut, että kun luovutaan Pariisin sopimuksen mukaisista, perusteettomista, vain menetyksiä tuottavista hiilidioksidipitoisuuksien leikkauksista, meillä on enemmän mahdollisuuksia satsata luonnollisiin ilmaston muutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin sopeutumiseen. Tässä näkemykseni mukaan etualalla olisivat nimenomaan kehitysmaat.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset