Mia Nygård Positiikkaa

Helsinki liikkuu talvellakin. Aloite tekojäistä tammikuulta 2018.

Toimivan Helsingin nimissä meidän tulisi edistää asukkaidemme liikuntamahdollisuuksia laajalla rintamalla.

 

Emme missään nimessä voi heikentää asukkaidemme liikuntamahdollisuuksia, heikentämällä tekojäiden ja/tai kenttien jäädyttämisen tilannetta. Vaan meidän tulisi pyrkiä lisäämään asukkaidemme liikuntamahdollisuuksia: esimerkiksi tekojäiden myötä. Tekojäätä voidaan tehdä, ja kaukaloa pitää luistelukunnossa jo muutaman plus asteen olosuhteissa. Tämä koskee luonnollisesti myös muuallakin Helsingissä tekojäätilannetta. Luistelukausi käynnistyi esimerkiksi Lauttasaaressa viime kaudella vasta tammikuun puolivälissä 2018. 

 

Tein tammikuussa aloitteen tekojäästä Lauttasaareen, yhdessä Joel Harkimon kanssa.

Aloiteteksti löytyy tästä: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/201...

Aloite on käynyt kierroksen kaupunkiympäristölautakunnassa, ja siihen on tehty muutama hyväksytty vastaehdotus. Aloite oli jo viime viikolla kaupunginhallituksessa, mutta jäi pöydälle; ja on käsittelyssä uudelleen.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Paatoshist...

 

Oma kantani lausuntoon nähden on, että meillä olisi edellytyksiä puoltaa tätä hanketta Lauttasaareen.

 

Ensimmäisenä huomiona, lausunnossa on käytetty eri käsitteitä / erilaisine kustannuksineen rinnakkain ja iloisesti sekaisin. Myös kaupunginhallituksen esityslistalle aloite on merkitty ’tekojääratana’, vaikka kyse on ’tekojäästä’. On tärkeää, että käsitteet ja näihin liittyvät kustannustasot ovat selkeitä päätöksiä tehtäessä. Liittyen tuleviin budjettineuvotteluihin, rahoituksen ja päätöksen taustaksi, ovat Lauttasaaren aktiivit asukkaat tehneet lisäselvitystä tekojään puolesta ja tilanteesta. 

 

Sekä lausunnossa että liikuntapaikkarakentamissuunnitelmissa mainittu Jätkäsaaren liikuntapuisto ei ole ratkaisu Lauttasaaren ja saarelaisten tarpeisiin. Kasvava Lauttasaari on kärsinyt laahaavista palveluista, erityisesti lapsiperheet, joita tekojää myös palvelisi. Nykyiset kulkuyhteydet (sekä julkinen että yksityinen) saaresta Jätkäsaareen/-sta ovat arjen liikkumisessa ja pelivarusteiden kuljettamisen osalta lähes kestämättömät. 

 

Helsinkiläisistä vain joka neljäs liikkuu riittävästi, terveyteensä nähden. Toimivan Helsingin nimissä meidän tulisi edistää asukkaidemme liikuntamahdollisuuksia laajalla rintamalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat