Mia Nygård Positiikkaa

Selkeitä toimenpiteitä terveiden tilojen turvaamiseksi

Meillä oli viime valtuustossa kyselytunti. Laitoin eteenpäin mielestäni erinomaisen kysymyksen, joka ei valitettavasti kuitenkaan tällä kierroksella tullut valituksi käsittelyyn kyselytunnille. 

 

Kysymys kuuluu seuraavasti:  mitä kaupunki on tehnyt turvatakseen paremmin terveet kaupungin tilat?

 

Kuluneen kevään aikana useiden koulujen vanhempien delegaatiot ovat vierailleet   kaupungintalolla. Huolena oikeutetusti koulujen sisäilmaongelmat. Saan aiheesta säännöllisesti yhteydenottoja sairastuneiden lapsien vanhemmilta sekä koulujen henkilökunnalta. Jokaisella lapsella on oikeus opiskella terveissä tiloissa, ja aikuisilla työskennellä. Valitettavasti joidenkin koulujen peruskorjausaikataulu menee kuitenkin vuosien päähän. Meillä on liian monta koulua jonossa, ja tilanteita ratkotaan parakein ja tiivistyksin.

 

Kaupunkistrategiassa on päätetty kiinteistöstrategian laadinnasta. Odotukset niin valtuutetuilla kuin kaupunkilaisillakin ovat isot sen suhteen, että saamme linjaukset paremmalle kiinteistöjen ylläpidolle sekä korjausprosesseille. Tärkeä asia on myös, miten kaupunkilaiset saavat tietoa sisäilman tilasta ja mahdollisista tutkimuksista ja toimenpiteistä.

 

Peräänkuulutan selkeitä toimenpiteitä sekä avointa viestintää siitä, mitä kaupunki on tehnyt ja tekee turvatakseen paremmin terveet kaupungin tilat.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat