Mia Nygård Positiikkaa

Kohti eduskuntaa 2019

  • Kohti eduskuntaa 2019

Kirjoitukseni ehdolle asettumisesta syyskuulta 2018 lähteestä www.mianygard.fi. 

Meidän kaikkien tulee elää nykyistä kestävämmin.  Näin turvaamme myös tuleville sukupolville maapallon, jolla on hyvä elää, perustaa perhe, tehdä työtä ja yrittää. Kestävyys koskee niin ympäristöämme, kansainvälisiä suhteitamme kuin talouttamme ja lainanottoamme lapsiemme ja tulevien sukupolvien maksettavaksi.

On huolehdittava siitä, että työnteko ja yrittäminen on aina kannattavaa, sekä siitä, että työnteko ja yrittäminen on aina joustavaa. Maamme pärjää silloin, kun yritykset haluavat investoida tänne, sekä palkata uutta henkilökuntaa.

Uskon ihmisten omaan vapauteen ja vastuuseen. Uskon siihen, että meidän kuuluu pitää heikoimmistakin huolta, ilman että tätä vastuuta sysätään ’yhteiskunnan’ harteille. Meidän on ymmärrettävä, mihin hyvinvointi perustuu ja miten yhteiskunta toimii: meillä on oltava, jotta voimme antaa.

*

’Politiikka’ juontuu antiikin kreikan kielen sanasta politikos, ’kansalaisia koskevaa’. Politiikka on siis kansalaisia varten. Mielestäni on tärkeää palauttaa tuo alkuperäinen ajatus politiikan tarkoituksesta mieliin.

Politiikkaan tarvitaan tekijöitä, jotka tuovat kuuluviin kansalaisten äänen, ja jotka kuuntelevat asukkaitaan herkällä korvalla.

Politiikkaan tarvitaan tekijöitä, joilla on sekä tunneälyä että asiaosaamista, kokemusta ja näkemystä työelämästä, yritysmaailmasta ja ihan vain arjesta.

Politiikkaan tarvitaan läpinäkyvää puhetta ja aitoja tekoja. Politiikkaan tarvitaan uusia tekijöitä.

Ja siksi olen mukana. Kohti eduskuntaa 2019.

*

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu, ek-vaaliehdokas 2019. Olen yrittäjä, teen kasvu- ja markkinointistrategioita erityisesti pk-yrityksille. Koulutukseltani ETM ja asun Helsingin Lauttasaaressa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tietenkin heti suosittelut jo pelkästä ryhtymisestä, mutta kerrot, että "Politiikkaan tarvitaan tekijöitä, joilla on sekä tunneälyä että asiaosaamista, kokemusta ja näkemystä työelämästä, yritysmaailmasta ja ihan vain arjesta", niin miten koet Liike Nyt ajatusmaailman soveltuvan omalle kohdallesi?

Toimituksen poiminnat