Mia Nygård Positiikkaa

Kyselytunti: Oulunkylän ala-asteen katon romahtaminen

  • Kyselytunti: Oulunkylän ala-asteen katon romahtaminen

Lyhyt puheenvuoro kyselytunnilla. 

 

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut. Kiitos valtuutetut Rissanen ja Jalovaara ajankohtaisesta kysymyksestä liittyen Oulunkylän ala-asteen katon romahtamiseen. 

Mikä on mennyt pieleen peruskorjausurakan hankinnassa, jos kaksi vuotta sitten peruskorjatun rakennuksen osan katto romahtaa ja korjauksen suorittanut yrityskin on mennyt konkurssiin, kuten Oulunkylän ala-asteen tapauksessa?

Kaupunkistrategiassa on päätetty kiinteistöstrategian laadinnasta. Odotukset meillä valtuutetuilla sekä asukkaillamme ovat isoja sen suhteen, että saamme linjaukset paremmalle kiinteistöjen ylläpidolle sekä korjausprosesseille. 

Toinen pitkään ja paljon puhuttanut tärkeä asia on myös tässä yhteydessä esiin nostetut ja rakentamiseen liittyvät sisäilmaongelmat.

Itseäni tosiaan kiinnostavat vastaukset seuraaviin kysymyksiin, ensinnäkin, mitä kaupunki on tehnyt ja tekee turvatakseen paremmin terveet mutta myös turvalliset kaupungin tilat?

Onko rakennustarkastuksella riittävät resurssit ja osaaminen?

Millaiset mahdollisuudet Helsingillä on varmistua jatkossa siitä, että kaupungin urakointeihin käyttämät rakennusyhtiöt pysyvät pystyssä ainakin takuuajan loppuun? Kenellä on kokonaisvastuu? 

 

Tähän yhteyteen pohdintaa sisäilmaongelmista ja julkisten rakennusten korjausvelasta

 

Jokaisessa Suomen kunnassa mietitään, miten vuosien saatossa kertynyt julkisten rakennusten korjausvelka saadaan kurottua umpeen. Miten varmistetaan, että kaikki lapset, nuoret ja työssäkäyvät aikuiset voivat viettää työpäivänsä terveissä ja sisäilmaltaan puhtaissa rakennuksissa? Kuntien taseet eivät taivu niin suureen rakentamisen määrään kuin tarve olisi. Mistä rahat korjauksiin?

Ratkaisu voi löytyä investointien vaihtoehtoisista, taseen ulkopuolisista rahoitusmalleista. Kokeillaan palvelujen tarjoamista leasing-rahoituksella tai elinkaarimallilla hankituissa rakennuksissa. Voisiko näistä löytyä keino nopeuttaa turvallisesti huonokuntoisten rakennusten korvaamista uusilla terveillä tiloilla?

 

#helvaltuusto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Ihan hyvä kysymys!

Laittakaahan katto kuntoon. Minulla on tunnearvoa kouluun koska aloitin koulutieni siinä syyskuun alussa 1962. Silloin kaikki oli talossa vielä uuden tuntuista ja varmaan rakentajien käden jälki oli tuohon maailman aikaan parempi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset