Mia Nygård Positiikkaa

Tekojää Lauttasaareen

  • Tekojää Lauttasaareen

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut.

Liikuntapaikkarakentamissuunnitelmissa mainittu Jätkäsaaren liikuntapuisto ei ole ratkaisu Lauttasaaren ja asukkaiden tarpeisiin. Kasvava Lauttasaari on kärsinyt laahaavista palveluista, erityisesti lapsiperheet, joita tekojää myös palvelisi. Lauttasaaressa on Helsingin suurin ala-aste, LYK ja monet päiväkodit vailla luistelumahdollisuutta.

Toimivan Helsingin nimissä meidän tulisi edistää asukkaidemme liikuntamahdollisuuksia laajalla rintamalla. Kaupunki onkin käynnistänyt liikkumisohjelman, ja liikkumisohjelma on yksi Helsingin strategisista kärkihankkeista. Liikkumattomuus on tiettävästi neljänneksi merkittävin ennenaikaisen kuoleman riskitekijä.

Aktiivit asukkaat ovat tehneet ansiokkaasti lisäselvitystä tekojään puolesta. Luistelukausi käynnistyi Lauttasaaressa viime kaudella vasta tammikuun puolivälissä 2018. Tekojäätä voidaan tehdä, ja kaukaloa pitää luistelukunnossa jo muutaman asteen olosuhteissa.

Tässä yhteydessä on hyvä hetki iloita jälleen ensi vuoden budjettivalmisteluista, joissa kaupunginhallituksessa linjattiin liikuntapaikkarakentamisen investointimäärärahoista, pitäen sisällään liikuntapaikkoja vähintään 10 koulun pihalle sekä Lauttasaaren tekojään.

Lauttasaaren tekojään suunnittelusta on alustavasti vaihdettu jo viestejä kulttuuri- ja vapaa-ajan sekä kaupunkiympäristön toimialojen välillä, joten on hienoa seurata, miten vauhdilla asia etenee. Kiitos. 

Tekojäätä olen vienyt eteenpäin läpi vuoden, ja hyvä työ palkitaan! 

 

#helvaltuusto #lähiliikunta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kylmyyttä voidaan tuottaa vain poistamalla lämpöä, ja mihinkäs jääareenasta häädetty lämpö muualle päätyisi kuin ilmakehään? Ilmastonmuutoksen torjumisen nimissä tekojäähankkeelle: ei. Sori siitä!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos se lämpö maailmassa siitä lisääntyy niin samalla tuli keksittyä ikiliikkuja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En tee välitöntä päätelmää, että olisit Lauttasaaren tekojään puolella.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #3

Asustelin Larussa reilu 20 vuotta sitten ja muistan edelleen kun tallusteli keskustasta kotiin pikkutunneilla jäistä siltaa pitkin kädet taskussa naama täynnä jääpuikkoja. Tekojää ei silloin ollut ensimmäinen asia jota kaipasi.

Nyttemmin aika samantekevää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tekojää on turhuutta. Vähän sama juttu kuin tekolumetus. Liikkua voi muutenkin kuin tekojää tai tekolumella.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Me pikkupojat lapioitiin Siltasaaressa 50- luvulla luistinrata Kaisaniemenlahdelle ja luisteltiin siinä.

Toimituksen poiminnat