Mia Nygård Positiikkaa

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset

Me suomalaiset olemme saaneet lukea viime syksystä asti mitä karmeampia uutisia lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Ensin maahanmuuttotaustaisten turvapaikanhakijoiden hyväksikäyttötapaukset Oulussa ja Helsingissä. Viimeksi suomalaista syntyperää olevan pedofiiliringin kiinnijääminen. 

 

Rikokset tuntuvat niin käsittämättömän pahoilta että niitä on välillä vaikea edes ajatella. Kansalaisten – meidän kaikkien äitien, isien, siskojen ja veljien - viha ja inho tekijöitä kohtaan on inhimillistä. Lapsia kohtaan tunnemme suurta surua siitä, mitä he ovat joutuneet kokemaan. Ymmärrämme, että uhrien kärsimys ei pääty rikollisten kiinni jäämiseen. Ja varmaan me kaikki kysymme itseltämme: Miksi kukaan meistä aikuisista ei huomannut lasten hätää? 

 

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat mielestäni rikoksista pahimpia. Vaikka ruumiillinen kipu katoaa, uhrien henkiset vammat voivat olla elinikäisiä. Lapsilta viedään tällä rikoksella tulevaisuus ja luottamus muihin ihmisiin. Joku muu ottaa oikeuden päättää lasten puolesta, miten heidän elämänpolkunsa kulkee.

 

Haluan kiittää Oulun poliisia siitä, että nostitte viime syksynä raiskaustapaukset esiin mediassa.

 

Haluan kiittää Keskusrikospoliisia siitä, että saitte kiinni kansainvälisen pedofiiliringin suomalaiset tekijät. 

 

Minusta on tärkeää, että tästäkin vaikeasta asiasta puhutaan. Rikoksen tekijät tietävät tekevänsä väärin. Mutta puhumattomuuden kulttuurimme, se että asia on julkisuudessa tabu, tekee toimintaympäristöstä liian helpon rikollisille. Asiasta puhuminen ja rikoksen julkinen tuomitseminen on meidän aikuisten velvollisuus. Suojelemme sillä tasapuolisesti kaikkia lapsia.

 

Itse lupaan puhua ja toimia politiikassa sen puolesta, että Poliisilla on aina riittävät resurssit käytössään lapsiin kohdistuvien rikosten ennaltaehkäisyyn ja selvittelyyn.

 

Mia Nygård

Eduskuntavaaliehdokas

Kaupunginvaltuutettu

Kokoomus Helsinki

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat