Mia Nygård Positiikkaa

Taistelu Malmin lentokentän tulevaisuudesta jatkuu

Tällä viikolla saimme lukea uutisista, että Patria siirtää osan siviililentokoulutuksestaan Pirkkalasta Espanjan Cordobaan. Taustalla on yhtiön pyrkimys keskittää kaupallisten lentojen koulutus ja kaluston huoltoa Pirkkalaan. Espanjan lämmin ilmasto mahdollistaa ympärivuotisen koulutustoiminnan.

 

Porissa säännöllinen reittiliikenne on ollut toistuvasti pysähdyksissä kun eri lentoyhtiöt eivät ole saaneet Helsinki-Pori -reittiä taloudellisesti kannattavaksi. Porissa operoiva Suomen Ilmailuopisto on jo indikoinut siirtyvänsä muualle jos paikalliskentän ylläpitoon ei löydy muita kustannusten jakajia. Satakunnassa teollisuus peräänkuuluttaa säännöllisen lentoliikenteen jatkoa. Porilaisten mielipiteet jakautuvat vahvasti kahtia sen suhteen, pitääkö kaupungin tukea verovaroin kituvaa lentokenttäänsä.

 

On todellinen uhka, että kaikki siviililentokoulutus hiipuu Suomesta seuraavan parin vuosikymmenen aikana. Se olisi erittäin huono kehityssuunta jolla olisi laajoja kerrannaisvaikutuksia yhteiskunnassa. Samalla kun sähköinen lentoliikenne tulee muualla Euroopassa kasvamaan, Suomessa alan koulutustoiminta näivettyy.

 

Helsinki-Vantaan vilkkaalle kentälle eivät mahdu siviili-ilmailu tai lentokoulutustoiminta. Malmi on jatkosssakin paras paikka näiden operointiin.

 

Helsingillä olisi mielestäni nyt tuhannen taalan paikka keskittää Suomen

ilmailun koulutusta Malmille. Koulutuksen keskittämisellä säästetään kustannuksia ja luontoa. Koska lentokentän infra on jo olemassa, sitä ei tarvitse kaavoittaa tai rakentaa uudelleen. Malmista tulisi rakentaa älykkään, sähköisen ilmailun koulutus- ja yrityskeskittymä. 

 

Omasta puolestani jatkan taistelua Malmin säilyttämiseksi ilmailukäytössä.

 

Tässä vielä #Malmivaalit -kyselyn vastaukseni: 

 

Koska Suomen valtiolla ei ole pienilmailustrategiaa, sellainen pitää laatia viipymättä. Kyllä, olen samaa mieltä. 

 

Suomessa lentoasemia tai muita lentopaikkoja ei saa sulkea ilman valtakunnallisten vaikutusten perusteellista arviointia. Kyllä, olen samaa mieltä. 

 

Suomen pääkaupunki tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle ja kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Jos asia tulee Eduskunnan päätettäväksi, tulee sen varmistaa Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan jatkuminen. Kyllä, olen samaa mieltä. 

 

 

Mia Nygård

Eduskuntavaaliehdokas

Helsingin kaupunginvaltuutettu

Kokoomus

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Puolueenne edustajat äänestivät Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 26/27.10.2016 yhdessä Vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton kanssa Helsingin Yleiskaavan hyväksytyksi jossa myös sinetöitiin Malmin lentokentän kohtalo.

Nyt ratsastatte teemalla "Taistelu Malmin kentästä jatkuu".

Nähdäkseni uskottavuusongelma on erittäin vakava.

Toimituksen poiminnat