Mia Nygård Positiikkaa

Malmi ei ole vain Helsingin, vaan koko Suomen asia

Toimin Malmin Lentoaseman Ystävien hallituksen jäsenenä, ja uskon vahvasti, että Malmista tulisi rakentaa älykkään, sähköisen ilmailun koulutus- ja yrityskeskittymä. Pääkaupunkimme tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle älykkäälle ja sähköiselle ilmailulle, sekä kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Sähköinen lentoliikenne mahdollistaa joustavan ja räätälöidyn liikkumisen kaupunkien välillä. Suomen tulisi laatia pikaisella aikataululla pienilmailustrategia.  

 

Tässä tiedote, joka julkaistiin Malmin Lentoaseman Ystävien ja puheenjohtajamme toimesta tänään 10.4.2019. 

 

TIEDOTE 10.4.2019

 

SUOMEN VALTION TOIMINTA MALMIN LENTOASEMA-ASIASSA EUROOPAN IHMISOIKEUSTUOMIOISTUIMEEN

 

Malmin lentoaseman ystävät ry on 8.4.2019 valittanut Suomen valtion toiminnasta Malmin lentoasema-asian käsittelyssä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Valitus kohdistuu Helsingin yleiskaavan hallinto-oikeuskäsittelyissä tehtyihin yhdistyksen ja sen jäsenten perusoikeuksien loukkauksiin.

 

Valituksen ensimmäisenä perusteena on Euroopan ihmisoikeussopimuksen kuudes artikla, oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, Yhdistyksen Helsingin yleiskaavaa koskevasta valituksesta jätettiin hallinto-oikeudessa suuri osa käsittelemättä. Puutteellisesta käsittelystä valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hyväksyi valituksen mutta jätti kuitenkin valituksen kokonaisuutena käsittelemättä. Käsittelemättä jätetyt vaateet olivat merkittäviä yhdistyksen asian käsittelyn kannalta.

 

Lisäksi yhdistys on valittanut oikeuskäsittelynsä asiakirjajulkisuudesta. Yhdistys on pyytänyt asiaansa koskevia esittelymuistioita. Korkein hallinto-oikeus on evännyt pyynnön asianosaisaseman puutteeseen  vedoten, vaikka yhdistys on varsinainen valituksen tekijä ja ajanut yhdistyksen sääntöjen mukaista asiaansa.

 

Asiakirjojen luovuttamatta jättäminen rikkoo ihmisoikeussopimuksen 6. artiklan mukaista oikeutta perehtyä asiaansa vastavuoroisesti ja sopimuksen 13. artiklan mukaista oikeutta tehokkaaseen oikeussuojakeinoon. Yhdistyksen sääntöjen mukainen tarkoitus on nimenomaan valituksenalaiseen asiaan eli Malmin lentokentän säiymiseen liittyvien asioiden edistäminen. Yhdistys on kiistatta asianosainen omassa asiassaan.

 

Yhdistys on valittanut myös kulttuuriarvojen käsittelyssä tehdystä yhdenvertaisuusperiaatteen rikkomisesta. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt asiassa vastoin Museoviraston lausumaa ja käyttänyt kaikista muista kulttuuriarvokäsittelyistä poikkeavaa tarkoituksenmukaisuusharkintaa, joka ei kuulu sen tehtäviin tai toimivaltaan.TIEDOTE PÄÄTTYY. Ja taistelu Malmin Lentoaseman puolesta jatkuu. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

”tarvitsee oman kentän aikatauluttamattomalle liikenteelle, ilmailun tulevien muotojen kehitykselle älykkäälle ja sähköiselle ilmailulle, sekä kotimaiselle ilmailualan koulutukselle. Sähköinen lentoliikenne mahdollistaa joustavan ja räätälöidyn liikkumisen kaupunkien välillä. Suomen tulisi laatia pikaisella aikataululla pienilmailustrategia.”

Ja historiallisesta merkityksestä koko Suomelle kenttä on ehdottomasti säilytettävä.
Miten sellaiset pormestarit ja kaupunginjohtajat voi hoitaa tehtäviään jotka ehdottaa Malmin lentokentän tuhoamista???

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Mainitsin jo arvoisan Blogistin aikaisemmassa postauksessa hänen edustamansa puolueen uskottavuusongelmasta tässä Malmin lentokenttä-kysymyksessä.
Vastausta odotellessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kokoomuksessa on valtuutettuja, jotka eivät kannata Malmin tuhoamista.
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448820-n...

X

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Totta, 12 tuhoamisen puolesta, 5 vastaan ja 4 äänesti tyhjää. Mitähän nämä tyhjän äänestäjät halusivat sanoa?

Kaipaisin Blogistin kommenttia asiaan. Tulkitsen puolueen enemmistön äänestyskäyttäytymisen puolueen kannaksi.
Jos puolueen kanta asiaan on muuttunut, mitä konkreettista Kokoomus aikoo tehdä jotta Malmin lentokenttä säilyy aktiivikäytössä myös tulevaisuudessa ?

Käyttäjän HeliRty kuva
Heli Räty Vastaus kommenttiin #4

Puolueen kanta ei liene muuttunut. Vuoden 2016 jälkeen on kuitenkin valittu uusi kaupunginvaltuusto ja uusia valtuutettuja. He eivät ole osallistuneet edellisen kauden aikana tapahtuneisiin äänestyksiin.

Toimituksen poiminnat